oglasno sporocilo
Partnerji:
Botrstvo - Vrnimo otrokom prihodnost!
Številka oglasa: 205934

Podarim: Buči, dolgodlaki prostoživeček

Novo mesto, 23.01.2015:

Buči je starejši muc, ki NUJNO potrebuje vašo pomoč. Pred dvema letoma mu je umrla lastnica in od takrat je prepuščen samemu sebi. Počasi je izgubljal zaupanje v človeka, že prej pa je bil precej bojazljiv muc. Pred tednom dni mu je izpadlo črevesje in sam je poiskal pomoč pri družini, ki mu nastavlja hrano, da vsaj lačen ni. Prijazna veterinarka na BVS ga je oskrbela, omenjena družina pa je nato prevzela začasno skrb zanj - nadzor, če bi se izpad slučajno ponovil. Muc je v tem času pridobil ogromno zaupanje v ljudi, nenehno se musa, išče bližino človeka in zdaj, ko je ponovno na prostosti, nenehno sili nazaj not. Problem pa je, da so pri hiši že trije mački, ki se ga izredno bojijo, povzroča napetosti in se ''garbajo'' med seboj. Se pa vidi, da Buči hoče in potrebuje človeško bližino in res si želimo, da bi jo čimprej dobil. Buči bo potreboval kar nekaj časa. Najbolje bi bilo, da je pri nekomu, kjer bo edini muc in kjer bo lahko dlje časa v stanovanju. Ni navajen na notranjo čistočo, zato je dobro, da se mu omogoči sicer topel prostor, najbolje kopalnica, ki se jo da hitro in dobro očistiti. Potreboval bo čas, a prepričani smo, da ko se bo sprostil, da bo res največji crkljivec pod soncem. Kot rečeno, bo velik problem notranja čistoča, je pa NUJNO, da ostane notri vsaj tri tedne, da se navadi. Zna biti precej naporno, ker redkokdaj zadane mačje stranišče. Nočemo pa ga samo oddati in da potem spet konča na cesti, bognedaj pod kolesi, ker se nekomu ne bo dalo skrbeti zanj in potrpeti, da se navadi na njih, na čistočo... Oddaja se pod pogoji Društva za zaščito živali Bela krajina. V prvem mesecu vam bo na voljo prostovoljka, ki lahko pomaga čistiti in lahko pomaga pri njegovi socializaciji.

STAROST ŽIVALI / RASTLINE: 7 let



OGLAS JE POTEKEL - KONTAKT NI VEČ NA VOLJO
Pozor: Ob prevzemu darovanih predmetov vam priporočamo sklenitev darilne pogodbe, ki si jo lahko natisnete s klikom tukaj. S tem se izognete morebitnim kasnejšim sporom z darovalcem.
Darovalec ima vso pravico izbrati obdarovanca oziroma odkloniti daritev. Na poslani e-mail vam ni dolžan odgovoriti. "Kdor prej pride, prej melje" NE VELJA. Kličite ob razumnih urah (po 9. uri dopoldan ter pred 20. uro zvečer).