oglasno sporocilo
Partnerji:
Botrstvo - Vrnimo otrokom prihodnost!

Pomoč pri uporabi Podarimo.si

Namen portala:
Ker smo ljudje velikokrat preleni, da bi predmete, ki jih ne potrebujemo več, podarili, jih tako raje zavržemo. Ker pa se zavedamo, da se ljudje počutimo srečni, ko osrečimo sočloveka, še bolj pa se počutijo srečni tisti, katerim je kaj podarjeno, smo ustvarili portal Podarimo.si, ki je namenjen darovanju. Tako lahko z malo truda podarimo predmete in s to skromno gesto razveselimo in osrečimo soljudi.

Delovanje portala:
Ker nimamo vsi enako dobrega znanja računalništva, smo portal naredili kar se da prijazen uporabniku. Za oddajo oglasa se vam ni potrebno predhodno registrirati ali vpisovati kakršnih koli osebnih podatkov, kar pripomore k varstvu zasebnosti. Po oddanem prvem oglasu se avtomatično registrirate na način, da preko SMSa na svoj telefon prejmete kodo za aktivacijo 1. oglasa in s tem uporabniškega računa.

Vnos oglasa:
Ob kliku na gumb "oddaja oglasa" v glavnem meniju se pred vami pojavi obrazec za vnos oglasa, kjer izpolnite vsa potrebna polja in tako brez večjega napora oddate oglas, ki je takoj objavljen na internetu. Kontaktni podatki v oglasu so objavljeni z zamikom, ki ga izberete sami.

Urejanje oglasa:
Pri prvi oddaji oglasa ste izbrali geslo za urejanje oglasov. Tako lahko ob kliku na "urejanje oglasa" oziroma "moji oglasi" v glavnem meniju dostopate do vseh svojih oglasov in jih po potrebi uredite, obnovite ali izbrišete. Če ste pozabili geslo za vstop v urejanje oglasov, si lahko geslo ponovno pridobite. V razdelku "urejanje oglasa" oziroma "moji oglasi" preprosto kliknete na povezavo "Če ste pozabili svoje geslo, kliknite tukaj.". Spodaj se vam prikaže obrazec za vpis vaše telefonske številke, kamor se vam po SMSu pošlje novo geslo.

Veljavnost oglasa:
Dostikrat se zgodi, da na določene stvari pozabimo. Za oglase tipa Podarim in Menjam velja, da se izbrišejo avtomatično, ko je doseženo želeno število vpogledov v kontaktne podatke. V kolikor oglas ne doseže želenega števila vpogledov v kontaktne podatke, pa se oglas avtomatično izbriše po 15 dneh.
Vsi oglasi z neprimerno ali lažno vsebino bodo nemudoma izbrisani.

Iskanje oglasov: iskanje oglasov poteka na dva načina
- S pomočjo iskalnika: v iskalnik na uvodni strani lahko vnesete želeno besedo, katera ustreza iskanemu predmetu. Iskalnik nato preišče vse oglase v izbrani rubriki in izpiše tiste, kateri vsebujejo iskano besedo bodisi v naslovu oglasa, bodisi v opisu predmeta, ne glede na sklon besede, ki ste jo vpisali. Vpišete pa lahko tudi poštno številko, kraj ali regijo, če želite iskati le oglase iz določenega območja.
- Preko rubrik: oglase lahko iščete tudi po rubrikah, tako da imate na zaslonu izpisane vse oglase izbrane rubrike iz levega menija.

Varstvo zasebnosti:
Pri oblikovanju oglasa lahko vnesete le toliko podatkov, kolikor smatrate, da je potrebnih. Tako imate proste roke pri izbiri vašega imena, kar pomeni da lahko vnesete tudi vzdevek, če ne želite razkriti svojega pravega imena. Tudi lokacijo nahajanja predmeta vpišite poljubno točno. Podatki, vpisani v obrazec za oddajo oglasa, bodo javno objavljeni na portalu, razen kontaktnih podatkov, ki bodo na voljo le resnim interesentom.
E-poštni naslovi, vneseni v obrazec za obveščanje prijateljev, ne bodo uporabljeni za pošiljanje obvestil o samem portalu v prihodnje. Prav tako ne bodo posredovani tretjim osebam in se ne bodo zapisali v našo podatkovno bazo.

Avtorske pravice:
Za vsebino in gradivo posameznega oglasa je odgovoren izključno avtor oglasa. Slike, katere so lahko del oglasa, morajo biti last avtorja oglasa. Za objavo avtorsko zaščitenih slik je odgovoren izključno avtor oglasa. V primeru kršitev si pridržujemo pravico, da vse pridobljene podatke o uporabniku posredujemo pristojnim inštitucijam.

Podatki o upravljalcu portala (podjetje INFINET d.o.o.) so na voljo v Splošnih pogojih uporabe.

Za neposredno pomoč se prosimo obrnite na podstran Kontaktni podatki.