oglasno sporocilo
Partnerji:
Botrstvo - Vrnimo otrokom prihodnost!

Splošni pogoji uporabe Podarimo.si

 • Ti splošni pogoji poslovanja veljajo za uporabo spletnega portala Podarimo.si, s katerim upravlja podjetje INFINET d.o.o. (v nadaljevanju »upravljalec« spletne strani).
 • Z vstopom na spletni portal Podarimo.si uporabniki potrjujejo, da so s temi pogoji uporabe seznanjeni, da z njimi soglašajo ter da jih njihove določbe zavezujejo. Strinjanje s pravili je pogoj za uporabo oglasnika. Odgovornost uporabnika je, da je z njimi na tekočem. Če se uporabnik s temi pogoji ne strinja, je njegova dolžnost in obveza, da spletno mesto zapusti.
 • Daritveni oglasnik Podarimo.si je sistem, ki omogoča darovanje, menjavo in iskanje fizičnih predmetov.
 • Uporabniki sistema dovoljujejo uporabo in obdelavo danih osebnih podatkov za namen delovanja sistema in pošiljanja elektronske pošte ter SMS sporočil. Podarimo.si jamči za zasebnost osebnih podatkov in z njimi ravna v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Upravljalec strani Podarimo.si je hkrati tudi upravljalec osebnih podatkov. Elektronski naslovi, telefonske številke in drugi osebni podatki uporabnikov ne bodo posredovani drugim, razen v primerih, ko bo to potrebno za namen delovanja sistema oziroma v primeru privolitve.
 • Podarimo.si in njegov upravljalec ne odgovarjata za resničnost oddanih oglasov in njihovo vsebino. Za oglas, vključno s slikami, povezavami, tekstom in kontaktnimi podatki, je izključno odgovorna oseba, ki ta oglas odda.
 • V primeru suma kaznivega dejanja, objave oglasa, ki vsebuje kontaktne podatke tretjih oseb brez njihove privolitve, bo Podarimo.si sodeloval z ustreznimi organi.
 • Kršiteljem bo Podarimo.si tudi onemogočil nadaljno oddajo oglasov na način, da bo blokiral njihovo telefonsko številko, kar pomeni, da novo oddanega oglasa ne bodo mogli aktivirati.
 • Uporabniki se obvežejo, da ne bodo objavljali oglasov za koga drugega, brez njegovega soglasja. Po oddaji oglasa mora uporabnik oglas aktivirati s kodo, ki jo prejme po SMSu na številko, ki je vpisana kot kontaktni podatek v oglasu. V primeru, da uporabnik za kontaktni podatek vpiše e-mail naslov, se na ta naslov pošlje e-mail sporočilo, preko katerega lahko prejemnik izbriše oglas in blokira svoj e-mail naslov.
 • Podarimo.si ne odgovarja za primere zlorabe osebnih podatkov (imena, telefonske številke, e-mail naslova), bo pa nemudoma po sporočilu o domnevni zlorabi ustrezno ukrepal, kot je opisano v prejšnjih dveh alinejah.
 • Uporabniki oglasnika morajo prijaviti sporen oglas preko gumba “Prijavi oglas” ter svoje dejanje z izbiro ustrezne opcije tudi utemeljiti. Podarimo.si na podlagi prijav ustrezno ukrepa. Ko več uporabnikov prijavi posamezen oglas, se oglas avtomatično umakne in ni več dostopen. V kolikor se kršitev ponovi, se kršitelju avtomatično onemogoči nadaljna oddaja oglasov, saj se blokira njegova telefonska številka.
 • Oglasi morajo biti napisani v slovenskem jeziku, slovnično pravilno.
 • Povezave na zunanje strani v vsebini oglasa brez predhodnjega dovoljenja niso dovoljene.
 • Upravljalec strani si pridružuje pravico izbrisa oziroma neobjave oglasa, če meni, da bi objava takšnega oglasa kršila pravila - presojo o tem si upravljalec v celoti pridržuje. Upravljalec strani si pridržujejo pravico onemogočiti uporabo portala tistim uporabnikom, ki bi kršili ta pravila ali kako drugače škodovali sistemu.
 • Uporabnik se strinja z občasnim prejemanjem elektronske pošte in sms sporočil, ki so povezani s sistemom Podarimo.si. Ta sporočila lahko vsebujejo reklamna sporočila. Za odjavo od prejemanja teh sporočil je potrebno poslati pisno zahtevo na elektronski naslov info@podarimo.si.
 • Oglase je mogoče obnoviti na 5 dni, 15. dan se avtomatično izbrišejo. Oglas tipa Podarim in Menjam se izbriše tudi v primeru, da je doseženo želeno število vpogledov v kontaktne podatke.
 • Ob izbrisu se noga oglasa, kjer so zapisani kontaktni podatki, nadomesti z besedilom "OGLAS JE POTEKEL - KONTAKT NI VEČ NA VOLJO", vsebina oglasa pa je še vedno vidna. Za popoln izbris oglasa (vsebine oglasa) je potrebno poslati pisno zahtevo z obvezno navedbo številke oglasa, na katerega se zahteva nanaša, in pripisom "Za popoln izbris".
 • Uporabniki se strinjajo, da lahko Podarimo.si njihov oglas, vključno s fotografijami, v oglasne namene objavi tudi v drugih medijih. Podarimo.si v drugih medijih ne bo objavil osebnih podatkov uporabnika, temveč le vsebino oglasa in povezavo na stran www.podarimo.si.
 • Kopiranje in uporaba kateregakoli dela strani www.podarimo.si , vključno z vsemi podatki, ki jih priskrbijo uporabniki, ni dovoljeno brez vnaprejšnjega pisnega dovoljenja upravljalca strani Podarimo.si.
 • Vpogled v kontaktne podatke oglasov tipa Podarim, Potrebujem in Menjam je brezplačen.
 • Podarimo.si ne odgovarja za resničnost oddanih oglasov in kontaktnih podatkov v oglasih.
 • Upravljalec strani Podarimo.si si pridržuje pravico, da bo spreminjal funkcionalnost strani in uporabniške izkušnje, kar lahko povzroči premik oglasa oziroma to, kako ga uporabniki najdejo. Podarimo.si ne jamči, da bo uporabnik lahko dostopal do vsebine svojega oglasa, ko ta enkrat poteče. Zato je priporočljivo, da uporabnik sam pri sebi shrani vsebino in slike oglasa, če jih bo želel kasneje uporabiti v kakšnem drugačnem kontekstu.
 • Vsak uporabnik sistema sprejema ta pravila ter se izrecno odreka pravici izterjave morebitne odškodnine od upravljalca strani Podarimo.si, nastale iz zgoraj navedenega razmerja med darovalcem in obdarjencem.
 • Upravljalec strani Podarimo.si si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli spremeni ta pravila in pogoje uporabe, brez vnaprejšnje najave. Vsaka uporaba sistema po spremembi teh pravil pomeni soglasje s spremembami. Vsi podatki o upravljalcu strani so dostopni na dnu teh pogojev uporabe.Politika varovanja zasebnosti na Podarimo.si

 • Na Podarimo.si pripisujemo zasebnosti obiskovalcev izjemen pomen. Ta dokument o politiki varovanja zasebnosti opisuje tipe zasebnih informacij, ki jih sprejmemo in hranimo na Podarimo.si ter načine, kako jih uporabljamo.
 • Log datoteke (dnevniki)
  Tako kot mnogo drugih spletnih strani, tudi Podarimo.si uporablja t.i. log datoteke. V teh datotekah zapisujemo informacije o vašem IP naslovu, vrsti brskalnika, ponudniku interneta (ISP), pa tudi oznako datuma in časa, vstopno in izstopno stran ter število klikov. S temi informacijami analiziramo trende, administriramo spletno stran, sledimo premikanju uporabnikov na naši spletni strani in zbiramo demografske podatke. IP naslov in druge podobne informacije niso povezane z drugimi informacijami, na podlagi katerih bi vas lahko osebno identificirali.
 • Piškotki (cookies)
  Podarimo.si uporablja piškotke, v katerih shranjuje informacije o tem, katere strani uporabnik obišče in spremeni vsebino spletne strani glede na vrsto brskalnika ali glede na druge informacije, ki jih pošlje uporabnik preko brskalnika.
 • DoubleClick DART piškotek
  » Google, kot tretja stranka, uporablja piškotke za prikazovanje oglasov na Podarimo.si.
  » Google uporablja DART piškotke, ki mu omogočajo, da prikazuje oglase uporabnikom glede na njihovo obiskovanje spletne strani Podarimo.si in drugih spletnih strani.
  » Uporabniki lahko zase izključijo uporabo DART piškotka tako, da obiščejo spletno stran na naslovu https://www.google.com/privacy_ads.html
 • Google, kot tretja stranka, na Podarimo.si lahko uporablja tudi tehnologije Google AdSense, DoubleClick for Publishers, and DoubleClick Ad Exchange.
 • Nekateri oglaševalski partnerji lahko uporabljajo piškotke na tej strani. Med oglaševalci je med drugim tudi Google AdSense.
 • Tretje stranke in oglaševalske mreže, ki prikazujejo oglase, uporabljajo tehnologijo, ki oglase ali povezave, ki se prikazujejo na Podarimo.si, pošiljajo neposredno vam oziroma vašemu brskalniku. V tem trenutku dobijo samodejno tudi informacijo o vašem IP naslovu. Oglaševalske mreže lahko uporabljajo tudi druge tehnologije (piškotke, JavaScript, Web Beacons), s katerimi merijo učinkovitost oglaševalskih kampanj in/ali z njimi personalizirajo oglase, ki jih vidite.
 • Podarimo.si nima nadzora ali dostopa do teh piškotkov, ki jih uporabljajo tretje stranke za oglaševanje.
 • Za več informacij o načinu uporabe piškotkov in kako se lahko odjavite od uporabe le-teh se obrnite na politike varovanja zasebnosti posameznih oglaševalcev. Pri Podarimo.si ne moremo vplivati na delo tretjih oglaševalcev, niti ne moremo vplivati na njihovo politiko zasebnosti.
 • Če želite onemogočiti uporabo piškotkov, lahko to nastavite v vašem brskalniku. Natančnejše informacije o tem, kako to naredite, najdete na spletni strani vašega brskalnika.Upravljalec portala — podatki o podjetju

INFINET d.o.o.
Trg komandanta Staneta 8
1000 Ljubljana

Transakcijski račun: SI56 1010 0004 9318 190, odprt pri Banka Intesa Sanpaolo d. d.
SWIFT/BIC banke: BAKOSI2X, Banka Intesa Sanpaolo d. d., Pristaniška ulica 14, 6502 Koper

Številka reg. vpisa: 2011/7041, okrožno sodišče v Kranju
Datum ustanovitve: 21.2.2011

Matična številka: 3914828000
Davčna številka: 97705446
ID za DDV: SI97705446
Podjetje je zavezano za DDV.

E-pošta: info@podarimo.si

Zadnja sprememba: Ljubljana, 15.10.2021